Szobafestés előtt áll, de nem tudja, hogy milyen festéket válasszon?

 

Az alábbi oldalon hasznos tippeket, ötleteket talál! Falfestékek tulajdonságairól.

Szobafestés Diszperziós festékkel:

A diszperziós festékek színtartóssága kiváló, dörzsállóak.

Kiválóan színezhetők, a gyárilag színezettek önmagukkal, vagy színező paszták bekeverésével tovább színezhetők, azonban a fehér diszperziós festékek csak 3-5% színezhetők, tehát pasztell árnyalatra.


E termékekre is igaz, hogy a minőséget, ami esetükben fokozott ellenálló képességet, színtartósságot jelent, meg kell fizetni. Az olcsóbbak csak alig moshatók, és hamar el is színeződnek.

Páradús helyiségekbe nem ajánlott a használatuk, mert a nedvesség miatt könnyen gombásodnak.

Szobafestő munkákhoz ajánlottakból néhány:

Héra, Polifarbe, Supralux, Caparol, Düfa.


Latex festék:

Ezek  a nevük alapján nem gumi, hanem valójában diszperziós festékek, amelyek azonban polimerizált lakk nyersanyagú kötőanyaggal készülnek. Viszonylag kis viszkozitásuk mellett nagy a pigment tartalmuk. Vízben oldható festékek, amelyek bármely anyagra kézzel, ecsettel, hengerrel továbbá szórópisztollyal is könnyen felhordhatók. Ez a festési módszer gyorsan száradó, jól fedő és igen ellenálló, sav és lúgálló bevonatot biztosít a falon.

A latex festékeket matt,  selyem, fényes változatban, különféle színekben gyártják. 

Általunk ajánlottakból néhány:

Héra Prémium, Dulux, Polifarbe Platinum, Polifarbe Inntaler.


Mész festék:

Kiváló páraáteresztő képességű, oldószermentes, vízzel hígítható. Hátránya, hogy már vékony rétegben is repedésre hajlamos.

Újabban minőségileg javított, gyárilag előállított, felhasználásra kész változatai is beszerezhetőek, amelyek már nem hajlamosak a repedésre. Bár az alapszín hófehér, halvány árnyalatokra színezhető csak.

Fertőtlenítő hatása közismert. Általában mész-cement vakolatokra, vagy mészfestésű falak felújításakor használatos. Különösen fürdőszobák, konyhák festésénél, továbbá új épületek első-, illetve tájjellegű házak festéséhez előnyös. Manapság már kizárólag a nagyobb festékgyártók által készített, készre kevert minőségi mészfestékek használata ajánlott.

Általunk ajánlottakból néhány:

Héra Fresco, Polifarbe.

Korrekt festés árak, tisztasági festés Budapesten, Pest megyében.

vissza